Recente reacties
Inloggen

Registreren| Wachtwoord vergeten?

Forums
Actuele Onderwerpen

Het eerste (Hemelvaart) treffen hebben we inmiddels gehad.

De eerste dag Woensdag 4 mei zijn wij (lees Michiel en Ingrid) vertrokken richting het prachtige Müllerthal. Via Steenwijk waar Koen zich bij ons aansluit door naar Arnhem waar een vriend van Koen erbij kwam. Dit resulteerde in een voor mijn gevoel zeer goed beveiligde trip. Er reed 1 motor (Michiel) voor mij uit en achter mij reden de 2 jongens Koen en Merijn.
De trip is zonder echte rustpauzes (want er werd getankt ja ok natuurlijk ook gepist en dan meteen weer door) in zo’n kleine 6 uur afgelegd.
Petje af hoor voor de mannen! Ik zat immers behoorlijk relaxed in de auto met daarachter de vouwcaravan.

Toen we aankwamen op de camping hebben we de boel snel neergezet en zijn meteen naar de supermarkt gereden zodat we s’avonds wat te eten konden maken. Het was toen nog behoorlijk fris qua temperatuur, we besloten dan ook om toch maar vroeg ons bed in te gaan.
s’Nachts kregen we het idee dat we in de diepvries waren gelegd zo koud was het, wat een respect had ik voor Merijn en Koen die in hun tentjes lagen te verkleumen.

s’Morgens op de tweede dag Donderdag 5 mei bleek dat hun slaapzakken niet voldoende bestand waren tegen de extreme kou van de nacht. Na het ontbijt zijn we dan ook gaan kijken of de winkels open waren om extra slaapzakken of dekens te kunnen scoren zodat de jongens niet weer als diepvrieskippen in hun tentjes zouden moeten liggen. Helaas voor hun waren de winkels gesloten.

Vroeg in de middag kwamen de eerste VVLM-ers aan op een zonovergoten camping (de temperatuur lag toen al rond de 25 graden), zij bleken later de redding te zijn voor Koen en Merijn want Ton en Linda hadden in de camper nog een slaapzak en dekentje liggen die ze wel konden missen.
Marcel en Karen kwamen vanuit Nice nog even door naar het treffen.
Later in de middag kwamen er geleidelijk aan nog meer VVLM-ers binnendruppelen waaronder Herman en Marja in de auto met de motoren op de aanhanger. Huib en Karin samen met Leon, Dirk en Richard die al een mooie trip achter de rug hadden. Ook de familie van Etten waren er met zijn allen en hadden ook hun prachtige honden meegenomen. Het veld raakte dus al snel vol met een leuk aantal tentjes. Henk, Gerrit, Hans en Cock (met COCK???) stonden met hun tentjes op het elite pad.
Tegen de avond hoorden we een hoop gekraak en een doffe dreun dit bleek een boom te zijn die vanaf de berg over de weg was gevallen. Vreemd! Want er was op dat moment geen zuchtje wind. Maar goed de VVLM-ers togen naar de plek des onheils om zich als echte ramptoeristen te kunnen ontpoppen.
s’Avonds waren we uiteindelijk met 28 personen (je kunt dus wel zeggen dat er een leuke opkomst was). Een klein gezelschap schoof om het door Ton meegebrachte houtkacheltje om zo nog enigzins wat warm te blijven.

Vrijdag 6 mei is er een eerste rit met zijn allen gereden in Luxemburg. Uiteraard waren er ook achterblijvers op de camping die zich geroepen voelden om voor hun bevriende rijders en/of familie het eten te maken. En vervolgens heeft men weer rond het kacheltje gezeten tot in de kleine uurtjes.

Zaterdag 7 mei is er een mooie rit gereden door Luxemburg en een deel van Duitsland. Bij terugkomst was er de wel bekende barbecue gepland. Maar eerst werd er gesleuteld aan de motor van Patrick want die zijn koppelingskabel had het begeven. Toen lekker eten en aansluitend met zijn allen om een open kampvuur waarbij het de bedoeling was om weer te blijven zitten tot in de kleine uurtjes. Helaas kwam er toch een pittig buitje van een paar minuten die dit genot verstoorde.

Zondag 8 mei was iedereen behoorlijk op tijd zijn bed uit om weer huiswaarts te vertrekken. Wij mochten iedereen uitzwaaien en konden zelf nog blijven omdat het onze vakantie was. Patrick zijn motor bleef bij ons achter, hij en zijn moeder zouden deze s’maandags komen halen met een aanhanger.
Nadat iedereen vertrokken was kakte de voorzitter moe en voldaan in. Hahahaha op de foto’s kunnen jullie dit allemaal zien, blijkbaar had hij het zwaar gehad met al die VVLM-ers.

Hans Logchies ik begrijp nu dan ook waarom jij altijd eerder naar je bed ging dan de andere VVLM-ers toen jij nog voorzitter was.

Dit was mijn beleving van een voor de 2de keer in Luxemburg georganiseerd VVLM treffen.

Ingrid Bekkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

VVLM Facebookpagina
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar